Espresso!!

Du trenger:

Espresso-maskin

Espresso-malt kaffe
Karamell-sirup
Sjokolade-sirup
Melk (lett eller h-melk)
Pisket krem på flaske (jeg bruker Tine's)
2 isbiter
En lang skje
Ett høyt glass
Eventuelt: Cappuccinokrydder og sjokoladesaus
Siruppene kommer på store flasker, så du kan bruke de om og om igjen! En kjempegod invistering - pluss at du kan lage en god kaffe som virkelig imponerer når du har besøk!
 
Slik gjør du
Først lager du ett shot med espresso.
Ha isbitene i glasset
Hell shottet oppi glasset og fyll på med melk omtrent helt til toppen (la det være igjen litt plass til kremen) og rør godt rundt med skjéen
Fyll i glasset med 2 pump av karamell-sirupen og ca. 1 teskje sjokolade-sirup, rør igjen
Dekorér toppen av kaffeen med pisket krem, og så kan du eventuelt sprinkle på litt krydder og sjokoladesaus!
 
Klem fra Kristoffer! :)

pannekaker <3

slik gjør du:

  • Bland mel, melk, salt sukker og rør godt sammen for hånd eller med mikser.
  •  Rør inn eggene.
  • La røren svelle minst 15 minutter, helst litt lenger.
  • Stek tynne pannekaker.
  • Skal du servere dem varme, kan du servere etterhvert som du steker eller holde dem varme på en tallerken med aluminiumsfolie oppå.
  • veres med sukker,syltetøy eller sjokkoladesaus.

 

OPPSKRIFT:

 

  • 3 dl hvetemel
  • 5 dl melk
  • 1/2 ts salt
  • 3 - 4 egg
  • smør til steking
  • 2 dl sukker

 

tipt: Virker røren for tykk, spe med litt kaldt vann eller melk. du kan også steke bacon å ha det i pannekakene.

 



 

 

 

 

 

hjemmelaget kebab:D

 

(4porsjoner)

  • 4 stk ferdigstekt hamburger eller karbonader
  • 2 ss margarin til steking
  • 4 stk pitabrød
  • ½ stk slangeagurk
  • 2 stk tomat
  • 4 ss hvitløkdressing

Slik gjør du

1. Skjær hamburgerne i tynne skiver. Stek dem i en stekepanne sammen med margarin til de er gyldne.


2. Vask og kutt agurk og tomat. Varm pitabrødene etter anvisning på posen.


3. Fyll pitabrødene med agurk, tomat og dressing sammen med kjøttet.



Hvordan vi lager is?

Ingredienser

  • 4 stk eggeplomme
  • 100 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 4 dl kremfløte
  • Varm sjokoladesaus:
  • 1 plate kokesjokolade
  • 3 dl kremfløte

Slik gjør du1. Pisk egg og sukker til eggedosis (hvis du kan skrive Ole i eggedosisen, er den stiv nok). 2. Stivpisk kremfløte og vaniljesukker og bland kremen lett inn i eggedosisen. 3. Hell isen i tomme yoghurtbegre og sett dem i fryseren. Hvelv isen på fat ved servering. 4. Varm opp kokesjokolade og fløte. La det småkoke på svak varme til sausen tykner litt. Server varm sjokoladesaus i en mugge ved siden av isen. Jordbær og marengs (pikekyss) smaker ekstra godt til.

Tips Ønsker du å tilsette andre smaker, kan du blande inn for eksempel sjokoladebiter, jordbærbiter, bringebær, hakket Non Stop og lignende.

tips til nye matopplevelser



 

Hordan vi lager iskaffe!!

Du trenger ikke gå på kafé og betale dyrt for å nyte leskende iskaffe. Med enkle midler kan du lage det hjemme ved kjøkkenbenken. Kanskje blir smaken til og med bedre? Følg tipsene nedenfor, og suksessen er godt innen rekkevidde.

Tips til iskaffe:

  • Espresso er det beste å bruke til iskaffe. Du kan også bruke ?vanlig? kaffe som du brygger ekstra sterk.
  • Kjøl gjerne kaffen ned på forhånd. Dette er spesielt lurt hvis du ønsker å servere større mengder.
  • Melk, fløte og iskrem gir en mildere og mer mettende iskaffe. Alle kan brukes både i shaker og blender. I blender kan du også bruke yoghurt.
  • Kald kaffe smaker beskere enn varm, og iskaffe bør derfor søtes med sukkerlake, kaffesirup, sukker, likør eller søt frukt/juice. Hvitt sukker er søtere enn brunt, og løser seg lettere opp. Bland ut sukkeret i den varme kaffen før du tilsetter de kalde ingrediensene.
  • Kaffe i shaker: Fyll en shaker eller et stort syltetøyglass halv-veis opp med isbiter. Tilsett alle ingrediensene og rist kraftig i ca. 30 sekunder. Server i egnet glass fylt med is.
  • Kaffe i blender: Denne metoden gir iskaffe med smoothie-konsistens. Kvaliteten på isbitene, om de er tørre eller våte, er avgjørende for hvor fast eller flytende drikken blir. Er drikken for fast, tilsetter en mer væske. Er den for flytende, tilsetter en mer is. Når en bruker blender, kan en også lage iskaffe med frisk eller frossen frukt.
  • Dersom du vil at den iskalde opplevelsen skal vare ekstra lenge, bruk glass som har vært en tur innom fryseren.
  • Sugerør og pynt øker opplevelsen. Pynt kan være sjokoladestrø, kakaopulver, hele kaffebønner, mynteblad, og biter av frukt som evt. også er ingrediens i iskaffen.

Velkommen til min blogg!

Dette er den første posten på min nye blogg ;)

Les mer i arkivet » Januar 2012



Her skriver du en tekst om deg selv :)

Mailen.din@mail.com
Legg meg til som venn


leser denne bloggen nå!

K a t e g o r i e r

A r k i v

D e s i g n

hits Maler - innlegg